Content-Type: multipart/related; start=; boundary=----------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Location: http://www.geocities.com/versioantiga/historia.html Subject: =?utf-8?Q?Historia=20de=20Els=20Segadors=20en=20versio=20antiga=20i=20en=20MP3?= MIME-Version: 1.0 ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Disposition: inline; filename=historia.html Content-Type: text/html; charset=windows-1252; name=historia.html Content-ID: Content-Location: http://www.geocities.com/versioantiga/historia.html Content-Transfer-Encoding: 8bit Historia de Els Segadors en versio antiga i en MP3

Els Segadors en MP3

Versió antiga o tradicional del segle XVII


Una mica d'historia de Els Segadors,

himne nacional de Catalunya


La lletra Avalot dels segadors Guerra dels segadors Corpus de sang Substitucions populars
Tractat dels Pirineus Descarrega-Download Imatges Links recomanats Presidents
Clica aqui si la vols en versio PDF

Catalunya té un himne: Els Segadors

Però la seva història no ha estat gaires vegades explicada als catalans, que fins no fa massa l'havien après a cantar no pas a l'escola, sinó en fulls volants o en la més plena clandestinitat.

Sabem també que l'himne té dues lletres: La que anomenem "antiga", "històrica" o "tradicional", i la versió oficial, de tres estrofes.

Memorial de greuges i himne de batalla

La lletra d'Els Segadors és la d'una cançó popular datable en el segle XVII, quan es produí la guerra dels catalans comandats per Pau Claris, president de la Generalitat, contra el rei de Castella FelipIV i molt especialment contra el seu privat, el comte-duc d'Olivares.

La lletra forma el que en podriem dir un "memorial de greuges": Les ofenses que les tropes castellanes allotjades a Catalunya feien als catalans, les intrigues del comte-duc, la revolta anomenada dels Segadors el dia de Corpus -el Corpus de Sang- del 1640, i l'alçament del poble català enfront dels abusos dels ocupants.

Aquesta lletra es la que anomenem històrica i ja fou recollida i estudiada en el segle XIX pel gran historiador de la nostra literatura Manuel Milà i Fontanals, que en publicà la variant més difosa en el seu Romancerillo catalán, publicat el 1853 i reeditat el 1882, llibre fonamental per a la nostra renaixença literària, ja que ajudà a recuperar el valuos tresor del cançoner popular de Catalunya, que era a punt de perdre's.

La fixació de la seva música

Cap a l'any 1887, una colla d'amics catalanistes que pocedien de les files de l'entitat La Jove Catalunya -entre els quals hi havia Àngel Guimerà, Lluis Domenènech i Montaner, Francesc Matheu, Fracesc Alió, Pere Nanot i Renart, Joan Montserrat, entre d'altres, i que es reunien amb personalitats com Verdaguer o Gaudí- decidiren que per facilitar-ne la difusió, calia escollir i fixar alguna de les diferents variants melòdiques existents de la cançó d'Els Segadors, que com a poema ja era ben conegut en els ambients catalanistes.

Fou el músic Francesc Alió qui en féu la primera harmonització, basant-se en la melodia d'una altra canço popular catalana -tambe anomenada Canço dels segadors-, la lletra de la cual era d'una cançó de taverna.

La música era sensiblement igual a la que cantem avui, però calia afegir-hi una tonada més vibrant al final de cada estrofa. Fou l'escriptor Ernest Moliné i Brasés qui va aconsellar el "Bon cop de falç!" que Alió harmonitzà lliurement.

Des d'aleshores, la cançó d'Els Segadors -encara amb lletra tradicional- s'imposà com a cant de les manifestacions del catalanisme.


El text actual

L'any 1899, la Unió Catalanista convocà un concurs per a dotar l'himne català d'una lletra mes curta (la tradicional te mes de seixanta versos), que s'adaptes a les reivindicacions modernes de Catalunya. Tot i que els elements mes tradicionals s'hi oposaren al.legant que, si el poble havia creat la cançó era el poble el que l'havia de canviar, se celebrà el concurs i en fou guanyador el poeta Emili Guanyavents (que aleshores encara signava Guanyabens).

Entre els que s'hi oposaven hi havia gent tant prestigiosa com el bisbe Torras i Bages, el poeta Jacint Verdaguer i el patriarca dels Jocs Florals, Francesc Matheu, Per cert, que aquest fou qui ho encertà en afirmar que si bé ell no creia gaire en els concursos, en definitiva seria el poble català el que acceptaria o refusaria el canvi.

Les harmonitzacions actuals

La nova lletra -de tres estrofes, que és encara la que es canta avui- motivà un seguit d'harmonitzacions musicals molt valuoses. Cal destacar sobretot les de Lluis Millet, Enric Morera, Mas i Serracant, Pau Casals, Francesc Pujol (per a cobla) i , molt especialment, la que Joan Lamote de Grignon féu per a la Banda Municipal de Barcelona, i que en el anterior periode de la Generalitat era interpretada en els actes oficials; actualment, s'ha difós moltissim l'harmonització feta per Josep Viader per a tot el Moviment Coral Català.

L'himne oficial de Catalunya

Els Segadors fou declarat himne oficial per un decret de la Generalitat, si bé no ho fou per l'Estatut Interior de Catalunya de 1933, que declarava oficials la bandera de les quatre barres i la llengua catalana. Però en la pràctica i en tots els actes oficials l'himne que s'interpretava en public eren Els Segadors.

El Cant del Poble

Ara bé, en proclamar-se la República catalana el dia 14 d'abril de 1931, algunes persones - entre les quals el conseller de cultura Ventura Gassol- desitjaven un nou himne de caràcter menys bel·licòs. Fou encarregat al mestre Amadeu Vives, que en feu la música basant-se en la composició Els Xiquets de Valls, d'en Clavé, i la lletra, al poeta Josep Maria de Sagarra.

Aquest himne titulat El cant del Poble -i que comença amb els coneguts versos : "Glòria, catalans, cantem! Cantem amb l'ànima!"- fou estrenat la nit del 18 d'abril de 1931, per l'Orfeó Català.

Però la reacció del públic no fou gaire favorable i, en acabar, reclamaren tumultuosament Els Segadors. Fou així -diguem que per plebiscit popular- que Els Segadors quedaren de nou consagrats com a l'himne nacional de Catalunya.

Prohibicions oficials: substitucions populars

Cal recordar que Els Segadors, com totes les manifestacions de la nostra personalitat colectiva, ha estat prohibit en ocasions ben diverses. La dictadura de Primo de Rivera prohibí l'himne, i aquest fou substituit popularment per altres cants, com La Santa Espina (una sardana cantada amb lletra d'Àngel Guimerà i música d'Enric Morera) o per La Balanguera, amb lletra de Juan Alcover i música d'Amadeu Vives. Tambe L'Emigrant -lletra de Verdaguer i música d'Amadeu Vives - substituí sovint, en actes públics, Els Segadors.

El Cant de la Senyera

Pero ha estat durant aquests darrers quaranta anys de persecucio de la llengua i de la cultura catalanes que el nostre poble s'ha enginyat per a trobar-hi un "recanvi" el més acceptat dels quals ha estat, indiscutiblement, El Cant de la Senyera, amb lletra de Joan Maragall i música de Lluis Millet - la interpretació del qual, com a himne de l'Orfeó Català i de l'antiga Germanor dels Orfeons de Catalunya, també fou prohibida per les autoritats franquistes, i donà lloc a la detenció de Jordi Pujol, desprès d'uns incidents al Palau de la Música Catalana l'any 1960.

També s'ha interpretat L'Emigrant -recordem l'emoció que hi posaven els exiliats i els soldats catalans que feien el servei militar a terres forasteres quan cantaven el "Dolça Catalunya / Patria del meu cor..." i fins i tot les estrofes patriòtiques del Virolai.

Però potser el substitutiu que feia mes impressió, en els dificils anys quaranta, era la sardana Juny. La gent, en acabar la ballada, l'escoltava dempeus, en silenci, com si fos el nostre himne nacional.

Altres himnes patriòtics han estat L'Arbre Sagrat, de Guanyabens i Morera, i Plany.

Els segadors altra vegada en públic

Després de la seva prohibició el 1939, Els Segadors només foren interpretats a Catalunya, públicament, de manera clandestina. La primera vegada que ho foren col·lectivament, fou a Montserrat, el dia de l'enterrament de l'abat Aureli M. Escarré, per un nombrós grup d'assistents.

El dia 11 de setembre de 1970, al vespre, també els barcelonins pogueren escoltar l'himne català per uns altaveus que els joves del Front Nacional havien connectat a un magnetòfon amagat en un pis, davant l'Arc de Triomf de Barcelona.

 

I ja per fi, en acabar la Diada Nacional del 1976, a la plaça de Sant Boi, milers i milers de catalans arribats d'arreu de Catalunya entonaren les notes vibrants del nostre himne, dirigits per la mà mestre i emocionada de l'Oriol Martorell.

A l'arribada del President Tarradellas, el 23 d'octubre de 1977, s'interpretà ja com a himne oficial. Començava també, en aquest camp, el camí de la normalització de Catalunya, ... camí llarg i amb un final que es veu molt llunyà ...

Text extret de la nadala "La naixença de Catalunya" de la Fundació Jaume I (desembre 1978)

Oriol Martorell

Oriol Martorell, 1976

La lletra Avalot dels segadors Guerra dels segadors Corpus de sang Substitucions populars
Tractat dels Pirineus Descarrega-Download Imatges Links recomanats Presidents
Espero que no m'hagueu trobat amb el  google.es , que es en castellà. Busqueu si us plau, en catala, amb www.google.com/intl/ca/ o, millor, a www.nitium.com/googlecat, moltes gràcies.
1 ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Disposition: inline; filename=oriol_stboi.jpg Content-Type: image/jpeg; name=oriol_stboi.jpg Content-Location: http://www.geocities.com/versioantiga/oriol_stboi.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAgECWAJYAAD/7RPqUGhvdG9zaG9wIDMuMAA4QklNA+0KUmVz b2x1dGlvbgAAAAAQAlgAAAABAAICWAAAAAEAAjhCSU0EDRhGWCBHbG9iYWwgTGln aHRpbmcgQW5nbGUAAAAABAAAAB44QklNBBkSRlggR2xvYmFsIEFsdGl0dWRlAAAA AAQAAAAeOEJJTQPzC1ByaW50IEZsYWdzAAAACQAAAAAAAAAAAQA4QklNBAoOQ29w eXJpZ2h0IEZsYWcAAAAAAQAAOEJJTScQFEphcGFuZXNlIFByaW50IEZsYWdzAAAA AAoAAQAAAAAAAAACOEJJTQP1F0NvbG9yIEhhbGZ0b25lIFNldHRpbmdzAAAASAAv ZmYAAQBsZmYABgAAAAAAAQAvZmYAAQChmZoABgAAAAAAAQAyAAAAAQBaAAAABgAA AAAAAQA1AAAAAQAtAAAABgAAAAAAAThCSU0D+BdDb2xvciBUcmFuc2ZlciBTZXR0 aW5ncwAAAHAAAP////////////////////////////8D6AAAAAD///////////// ////////////////A+gAAAAA/////////////////////////////wPoAAAAAP// //////////////////////////8D6AAAOEJJTQQIBkd1aWRlcwAAAAAQAAAAAQAA AkAAAAJAAAAAADhCSU0EHg1VUkwgb3ZlcnJpZGVzAAAABAAAAAA4QklNBBoGU2xp Y2VzAAAAAIUAAAAGAAAAAAAAAAAAAACSAAAAyAAAABIAbwByAGkAbwBsAF8AcwB0 AGIAbwBpAF8AcgBlAHQAYQBsAGwAAAABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAEAAAAA AAAAAAAAAMgAAACSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADhC SU0EERFJQ0MgVW50YWdnZWQgRmxhZwAAAAEBADhCSU0EFBdMYXllciBJRCBHZW5l cmF0b3IgQmFzZQAAAAQAAAABOEJJTQQMFU5ldyBXaW5kb3dzIFRodW1ibmFpbAAA EDIAAAABAAAAcAAAAFIAAAFQAABroAAAEBYAGAAB/9j/4AAQSkZJRgABAgEASABI AAD/7gAOQWRvYmUAZIAAAAAB/9sAhAAMCAgICQgMCQkMEQsKCxEVDwwMDxUYExMV ExMYEQwMDAwMDBEMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMAQ0LCw0ODRAO DhAUDg4OFBQODg4OFBEMDAwMDBERDAwMDAwMEQwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwM DAwMDAwMDAz/wAARCABSAHADASIAAhEBAxEB/90ABAAH/8QBPwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAwABAgQFBgcICQoLAQABBQEBAQEBAQAAAAAAAAABAAIDBAUGBwgJCgsQ AAEEAQMCBAIFBwYIBQMMMwEAAhEDBCESMQVBUWETInGBMgYUkaGxQiMkFVLBYjM0 coLRQwclklPw4fFjczUWorKDJkSTVGRFwqN0NhfSVeJl8rOEw9N14/NGJ5SkhbSV xNTk9KW1xdXl9VZmdoaWprbG1ub2N0dXZ3eHl6e3x9fn9xEAAgIBAgQEAwQFBgcH BgU1AQACEQMhMRIEQVFhcSITBTKBkRShsUIjwVLR8DMkYuFygpJDUxVjczTxJQYW orKDByY1wtJEk1SjF2RFVTZ0ZeLys4TD03Xj80aUpIW0lcTU5PSltcXV5fVWZnaG lqa2xtbm9ic3R1dnd4eXp7fH/9oADAMBAAIRAxEAPwCOH0PrWQ4vweiY2E150zOo B2TaT+/6vVTu9/8A3X6WtPJ+rGYMW3K611r120sc5mM47cVpHsp9b2ehXV6r2fzf Tal2uJFlYtDS31HvdDgJjc5rT/mrP69023qeJk9Npufjm2oOL643fTdvHun6ft/l /wCD9Wv1EVPK/UNnQ+ovdTmYmPb1CoP9O1xNxIpNdd9npX+pi4277RRZT9h/Q+m/ /gl3DWhpYwENcDWSOQQ8uGwTtb9Bq8v+rGacT6y9IwnXF1OHdl49jtpZWbLw/cys P/Sem+xmP/O/4X/g16Lg5DrMhpJ1AxWuA7TVZb/39JTNn1e6XQTZ6X2i+XW+rkH1 nB+pa+tt26qnbu/wNK0A1skz7ixoJ8mzt/6tV23ud1a/Hn21Yldnztsvb/7rKRsl pdJj0Sf+pSU8l9dbLDi5ox721ua5wyGPdtFlb8Pc/HZp+mf+hofXTu/SWrmOlOaa w5jff9lxmmInaS9r3NM/u1q99d72HLzajudY3Ix7GCfaAcFzLfUH0voO9m3/AK4s roL3O2guAmmpv+bdezb/ANJJCcZNhFhB27aHEnwAtdu2f2Xo5ucabC3huVcA2JGr 6vbP5ypWsc19wbo11NvE67bKlL1CzFuPLhlkn4TS/hFToV5O257CR9LQeReWpV3O diN2ENPptMyBwbf/ACKqGW5ry53uAcXbdPzn6KAcW4A1jaxw8NWut1/eSUt0i8t6 c4ucZbj1lrNT/wBp7qu39ZQvy3l+AwnRuDg6HUjZr2/kqOB7enO/lYjflHrNQMlw ORhnQbcOnX+rVa//AL6mnZL/AP/Q9Jw3Ti0ERJZ21GiYt/Xg6dXUH4aPaf8AvyFg 2D0MVk6nGLo+TJ/6pHfH2+n/AIi3X4Ox/wC9FT5p9dsW/E699uopc8sy23/o2SQD ViWnftH0HPxsn6a7nBDR1bLrYZZWcUgjUH9DYP8AqWtUvrVjUZP1czxY4M9Nhsa9 w4cz3sb/AGv5lZf1Nz6cyiy8WNfYK8djwHAummp1D37Wn+q5JTpYNvqfWfrDJ/ms XBZ95zbf/RiJXc1+A20EndjEg8j6UKj0W3d9Z/rNb2rdiVj/AK3Q9/8A39P02zd9 XsN062YjBr4uc0f9+SU8F9d7Ht+s2eGuLBspBAMTOI6Wn+sqXQcmmuxjHOG97TWO 8fphY1W+s0N6/wDWfqWS69vTun1ml1uVkwIr9NtWNZWyfe7NY31sav8A0SxOp1dN qt9PBDwGta5z3uLjqGua4WRXv37vU9lbEkPQZA3ZLxGvoZO7WeLKVUeT9nypBA9b dx4tYVQ6V1Frb/1t52vY+kWkzq/a9m7+1X/OLSaD+zMwn6W9uhmZ2+KSk9sfbnzr ImZ5BdZ/ehP9nT7ARA2WifgbCp2z9tGkOLQQPGTHf+sh5Dx9gtBEEi3Q86bikpDg vb+z9dJxiJ7aOtQssg31dgzp4dPwpewR/wBup+nunp7dxIH2d0j+27/ySbMduvmI IwqqoHedjP8ApbkDsl//0e06dkB2biUgEgdN3fCXNH/fVDqn1v8Aq70rKDMzMZ61 dbw6qoOusBJrIbtoa/Zu2fnuWGzpOL13rVeF1J1pxf2cW1UU2OqaW49ldL33+mf0 3q5DrnfuMYypVPrd9X/qx9WOjnJxultvuyXOx6n322PZU5zHO9bYX7fZ6b/+uIqc n64/XevrrG4HTvVpwQfUyW2w11z9PS3MY+z9Xr279jv5y7/i1y9F2Rj5FeThEsza nA472fT3n+baz97e79H6f+E+gvXMX6kfV13SKuhZtbbn47i+vKafSvseWMffkNsq 2v2/p/T9P9Iz0fQ/0aDg/wCL7pPSeqMyMcWWs2n03XPLnts19lexlbKWPZ/2o9+R /ofS/wAKFMvq5Zuy/rRkkwTmlro1E10NDgP7SN017GfVzp1ljgxv2THc5zjAA3B5 3uP0VT639Z/q/wBFys5lFjcu/PDfUoxCHubcyv7LNuraaa/QZV/hPV/4NY/1a+s/ 7TuwPq9fg7BVQxtVu8v3HH2v331Gtnp127Pbsf7LUUNPBxOg9byMvGsvur6c7NLq XMGpZuZh4tdb4c5uPXRs99n9Hr9FctnZFWTn33tDQ2x52NrBDAxsV1sYHb/a2tjP zl1HTaKML60dXwahtZTfZY17iAPSa7c+h9Ue732V7P8AXZzeV02/GsfWMZ9VYsJY +yAAwfo27TP0XO3u/wC20lNKzRxgR20XQ9Pddf0PqFznElpb7B2hpdP/AFytq523 26kxpLviV0ODVbj9DzMe2l2PeHNdZW8FrvcxuxzmWfRb6bmIBTpXMY2/HJ9zbKAY +beVm5umDeYhoNsA6/vK+5zXNwXA/SoB10GhbrJWdmODsbJraDINmvhLT/1SKmrg PP2Jg8GPA/zin6i5+25+oiuloPHapzVDBYfsDbBqAHcf1v8AOUurtAqe6CCXVN58 K63IHZL/AP/S38F4Z9b+l9hf0u6B/Wudern1/wANuR9WstxaLH4rDlVggEg0uZbY W7p27sf1mP8A+CWdRNf1x+rbJmelhk/9auP/AKLXW52LVl1/ZbfoXstqf8LGGt3/ AFSKnkv8YmSaMfp2Vh2Guz1n5FFzDBbtpaGuZ/J2u+h+euiz8+y5lGEyz7M7IrN+ VlAhvo41bWPybWvMbLLHWsxqn/4Hfdlf9pdi4Lr2Rbf9T/q96s+vXRfS8d9+OK8N 0/yt9a28Vh6/k5Lt4d0jGbXXmugxcMVhdT0trvoej9pfk5vUHt/nKbcPD/7kJIcj 6n9Cp+z9R6y/puzArtpdgV5Td1jcYP8AXymtZYNtlbsCyv8ATf4X/hF1uN9XjhMN WLGO85wsfk1saXOx/wCcqpfuH0WezH/4P6bFmfUrrD2fVE5/UX2Zfp32V+525/pn afR9302M3v8ATrf/AFPoLssU1Ox6nVa1Oa01yI9pG6v/AKKSXz764fUu4dYZn9FN 12d1DIBvZY0Ox6mv/R2XW2MZvZR/pGPbkfovUWT9bK8m51r8YGyltdt1zYAsZ9nt dhZ9lmv6Vtd9X6eur+br9K1euESfLwWZjdExcXKdkMa0lhsOK2CPTFzaRkh7tzvW 9e/H9dz/AN+x/wDXQU+cfVro2b03Fp6wOmuyOo3Of9mpyGPGypm1rbmD+couyHep 6d+z1tn81X6HqWroM36qZnWcljvTswW5OOHXPth5rcHR9nsbX7LLWb3Orc2z9JWu 1Y39K5znFzjoNNGtHYf1v8IpWvFbHXOkNraXEeQEyip886x9SbujdNbmNz/tBxGb G0eiWmwvc32V7brNv9TYuQ6hlNFTGtqL3F11mYXOcxhGldWP7/S/St93qfZ3+o/f 6X85/N+zDLsuxMdzA0PsqZc6x43NbuA27Wfn2Oe72+9cv9YPqYc4DIwHWB2VYK+o Na4tLmPO319thv2vplnqf4OzH9X9B6qSnzrpL33WWseABt3ANAa1pnbsrrb7WNct R+BTn9RwsCxzm05Wayl7q4DgNkPdXu3N/M/cWbhMyOnZ+Rg5TPRe0lllZLXRZWS1 jXPZLfzn+5q3eikXfWfpDG8jKtscT/Iptd/BDop//9PYteG/W76rP7HCa2f61d7P 4rrupZuP07Ef1DJdtoxGPutd/Ja0/wDSf9Bn8tcZmt2fWX6qRptxsduvP57VL61f WnBvzhhEDI6b0m+uzqLGkfpcibPsmI76X6tRkUepl/orn2v/AEddXssRU5P1pfk4 vS+jY9xaOqCjJzsuoiPRdl2NyfcP3/tD7KMf/hmLsul9Lq6L9ULMWp5s24ttz7Hz Ln2sdfY7bLvTZud9Bee9WZfZiWdUy3PflZz73X2W1vqJsr21elVTeGvZjYNFlePT u/w1uT/oK3r07qf6P6q5buNvT7PwpKSni+itLf8AF4xrTtNuTbqddYNa76t5x8vH xAfYaSI/qBgauK6Hjus+qPTMdp1tyLXR5epY3+C7eysnqlFk6CqwR860kNxRIBIH zUkwHuJ+SCUOZlV4WLZkWyW1NLiAC4n5Ma93/RXmvV/r59YnUvoLcZlNzSwvpbYH N3ROtzvc72vr3bF6J1k7emZLtdKngATqXNNYEM9zvpry/KZWy6/GdXW2mx7vTrO9 lhB/m3Nbkjf7o9v76IU7X1G+tlL8x/Rc1zdmS5z8EnUS8zbgx9Fv+mo/69X/AKNd hlOqwtuOHlozHiqkzu22uD31bv3av0X/AKLXkOHhlmWbWb67KnsbU4+1weWm4uH7 trP0K6v/AJz5OJY93VcUZbHPZkPNLiyxttQYa7a3vf6exuz+ju/Rb/8Ag0lPHfWO 4u6xlOuw342Q+zfmNtEO9Zxe5pq0/RUPrft2b7PtDKq8j1Ft/VGX/WjpLjr+iybp +NTmh3/TWd1r1+tZFd+Pc7IptIFTiCKmtG99nq+p+nxLKrf+8/8AWq/0v+T7fsvp Vra+qVLB9bcGtp0q6feR2/cqQU//1NXq/wD4qfqz/wATj/8AVFUbf/FB9X/+T/8A lHL/AKL/AEX+cq+l/wCbb93/AIT7EvI0kUPrP1v/AORunc/zGT9P+d/nWf0z/wA2 P/ll/wB3ftK7vrH/AIlcz/wjZx/xR4XzWkkl91+rP/IvSfhZ/V/nMjn+Wutd/TGf 1Hflavl1JJT9VJl8rJIKfqeztxyOfiF5v9af6XnfQ/t8fRb/AD//AHxeQJIhT6ZT /M0/S/nG/wA5/O/QZ9L/AL5/waP1X6DuPov5/qn6K8sSSQ+g9G/oWN9H6bvyHlbf 1O/8WlP/AKbbf/Pta8jSS6JD/9k4QklNBCEaVmVyc2lvbiBjb21wYXRpYmlsaXR5 IGluZm8AAAAAVQAAAAEBAAAADwBBAGQAbwBiAGUAIABQAGgAbwB0AG8AcwBoAG8A cAAAABMAQQBkAG8AYgBlACAAUABoAG8AdABvAHMAaABvAHAAIAA2AC4AMAAAAAEA OEJJTQQGDEpQRUcgUXVhbGl0eQAAAAAHAAABAQABAQD/7gAhQWRvYmUAZIAAAAAB AwAQAwIDBgAAAAAAAAAAAAAAAP/bAIQAEAsLCwwLEAwMEBcPDQ8XGxQQEBQbHxcX FxcXHxEMDAwMDAwRDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAERDw8RExEV EhIVFA4ODhQUDg4ODhQRDAwMDAwREQwMDAwMDBEMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwM DAwMDAwMDAwM/8IAEQgAkgDIAwEiAAIRAQMRAf/EALsAAAICAwEBAAAAAAAAAAAA AAQFAwYAAgcBCAEBAQEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAECEAABBAIBAgIJAwQDAAAAAAAB AgMEBREGEgATIRQQMDFBIjIzNDUjJBUgQFAlYDYHEQACAQIEAQUMBgcHBQEAAAAB AgMAESExEgRBUSIyQhNhcYGRobFSYnKCIwUQkqKyM3PwwVNjg6PDIMLS4hQ0ZNHh Q5MksxIAAwEAAAAAAAAAAAAAAAAAUGBwgf/aAAwDAQECEQMRAAAAE2bNLKxDeqaM 31ZuCxgmGCs730xE9rZWSQi0nh8jC/IdyXYX0PVHrQ/TWBdcHyOmSxEULRL4CUbo nMOgBhYngT75qbVK1UYTtFTRJg2QJ7JDuee54ELz14dBNAoua5l1KYYjSGTSc5lZ j1I+GKWDuCUMI5/fuegLRPvFkCGJsik0lPfM9N1rNUMod9FDzMy6UUrY6eEDyklA d0COpJajY6tIZIhtRLrVkJr7BSurEDWHUoR9mmS+HiliqGsearBmmZXg9D7pImcp hLB1JDFOsh7w2HxXUyCyVFGFbsCGXyPfQNcKmFhg8sJEobKBh5m6h5rmVvsKJxpt V7lXoatKtOPao/ooJr0LWoKJ0aukadmvRVJ5bJVkViDsX+uEoMvPXysfRzqVYxzK xNFh+jWv2KvEeYrRwIYmLrOEfLg5fghDtMAnLY7kMm4oVWX4xzxV06lA5itkFZvk Np4JNLAnc1wGrzgxLPQ75Rlbv0LsNyKaPPNvDz3BSRLU1tdBa8v6ZEqNqhKUYuOH 2SZKZm8Oo7ry4dNbMtZlgo13pitXS5uezxyRmvuGBmhFIHZrLFlhXFLYcrgovMlI hpk2SkQcszU6ObyvDp5XJsO7VHm+R2hjwbK77v8AP+R3/OAYfQGnAsOtVykZV6n5 9hf01ZxL1rR8OqZyvM6//9oACAECAAEFAP7MesP9kfUn0D2dH0e/1R9Hv9Uevd63 3es93qj6Pd//2gAIAQMAAQUA/wCAe7/J+71v/9oACAEBAAEFAHIdOytM+uYKZ+wW BlRPJO1VBUTW2ITEYKJT1IpX5UtmogxipPIKyOrF1+OyZHmriCEoHcKZDTxTDbXx npcHdQ5gyFjgtYC3HVfyMBalMQXymA28FKi6kgKi0VdH6xhO0zG3HtfmvxpYKStp xS2/YMBTC1EBxXVlKS30+4yu4hfEh0cZLPhAZVmePF9a+Dkhau0pQ7jxSbOE4vys XwgsHwawt1IJEhPx3VPYIkvSnEzVO/qRDhuW52osckwHT8Dp8bPtqd7hD8Iq5SBh xrJisE+eKymY4CepKcMqV8QObGKQliMrEFn2wmwhtI8JIxI2CtVMgux1MtwX1yYE Mco9+526drAglQLL5/UunuNjICUPw+Snnh+o0kFhslMwgCXIyVvnLXtAOLOP8kcH ybWQiHyLGRxkpHdcRlNswWWNZcDlDV/FA2pYRTD7NpaVRHiA/sHjbPjDsV5Lbyz8 ccEtg/uDjzL5wt0ZZ5fAVAWTJHTJxCZGYsEjyyTlEvwKgALOhjOw6CQkRKof6/cl 4rVEJiV6gusdIMm9WDbYdeczIZLNp3EwlqUyk8n5KOMmVnkfFrGWz+RbIyyjFe3k Q4i+MBpWWpp+A468C2iQxGs61QELcl5bmq4QapQNVOlpiqTGk2dqs1tcmQ+H1ZwY E1LKmRmRN+vJylRJDXLDSyRYtYyFnyYz2AvhUsH9vJAUhRHWz338bDWpS1V9pMr3 76Wicq0WRBq/xVlHVJTH77zbda5BjcTkoATyI6jysLsSpL0xOErbIaVjsrOJyCSp SgILzim2n3T/AAzc+NHh2m4w2+pe62zpky5MtzpCVOKkRlx37lRECr8Ki5tkQU0M tfd2KyW7CCsdK+Ug5qyBMt04VOILCiVNAAR3CfOJOCsHyc3wTcOumrZ0xiSydNqY 6XqyDZW7tHW2VdI/88wKHX2GnrSAwuFcSG1VsLYalmufgtTWKjtofvGEuRVJSlv5 uiT1UJbMm1UeUnxjYy2MeXe+84kFQCok5ISuxQU1lQQuruW+5WaOl0T3rRqrbbcb eb7H6l1uqkOqbsLJaKqY65SxHIlc282xPlNN2bUqsZYLik8oVfJnuuUpq+rJaT06 8FQc5aQMtukmWShQ4jsWH17YA0uvHnTSUns682mNfbfhEbTn1+RsJC5TuxNV4tWk GPIrICY0ysguB/YdVhQmNcQ+I9p3m1xmTIkIkGnS65HsK1vWZVi25pssR5jD0B6y dQxFflqcFceaFIw1Cr2bC4sjy1rVjmkk57Tn7Pbty9mokCILJMKDr7NcqzmNGTHQ Er6Q2EGZBjzDdwC3Viv79zWanW1y0U8N3pEKK220ltDYORaa4h1JhttvPEd6uQAy vrXkhew2aeOr6geVM/jtbUgtL3LwVWS0MVlNAXOdplc9pl2qITrRQpHRGelISsQ4 qIjCmwpKVpPWc9T3hHiPPFplbDZNzTCwhXVVJYj16w273MdaqkuXVqAdZ0xX+rdG Wtn7Rp9wOXojJm2XFKGtcHLYL9f67bgZjggj0EHo4J6dmxGTd3MNbNBZic0+ysmK tRTtKw/TlpTXTBK06YgKm2J5axpSv2bv05y/5O/26U3KsdJYa4O4DGqfmrMJXYTf hjxFco3oz49WMpUZiW206DzaXHsnoUqqsmLOLZP+Xa2NE1UZ5TylwPiRo6QTOGNV 0lQ7FzZNV1ey+aOociqZGk+LMshETU8/yj3x21jkRogxH9CfRZEpjSUR48mXHaeQ qMpTmv2hrFV9pDktWa3YEScp5a69AEfRUny9knhrGouoaYk2b1nPix7KRHuo7sZG j/b2JIr9TBE2O1zsZgywyMN/0WaHHYlpGfbdcKcNxlplwmULTIZwEWsuK65CC1qw hvQxmvt/+taZ7Nh/GQPw+2/faR9rZ/jtY+eB9eT9Nr6f9Curz6k76UT5IXT/AMsr 70/Uf+noX43/2gAIAQICBj8AWtEf/9oACAEDAgY/AIF//9oACAEBAQY/ANXzD5i2 7kOJSEE3P5rUP9F8rFz0Zdyb+9z+bWiAuY8tO2XQoH57aUqKPcqqSONU0jX3DRgn SjyYrBRn7Vt6FbSxYlFDdLT2CaKEcEaQj1QB92lKgupOk2yppZdwI4MNCRrd/eln 7RE/hRU0yQh5hpAlkOtuHO5+rTUbY8wg4YDLTWVq3W4i0iWKRpE1ZYjsFNJO5u0g QsxFrsY1Vm0+3U8luizgcnSH+KkHWvfv0bDnXdR9Y6qIz+Cce7q1UgYYkG9WPrWJ 796OPEX8lSFcBYHuVGb49m/lBra3yXVlXzIqc5HPjFQEcFb7MUn+OiZpwl//AB7d bfz5tclXj24dhh2kvxG/nf4KCqhztwAFqeFoQJEPwpgc06/a+9Ww280YhXdwlCBh r06n2e4depI/4dNa2oKL8vGo+trbHh+8+jm5EAir8lqty1817QBo4zCCvcOnX96l lgQxQlkCJyKFXTW5jbGzm/htSC9+cACcaZuIeRQfDqpbYDsreGkF+BPfsaHdLXpi cmIt3qkJvYAcajKgkaWtfPI0gwAW4y5a318SXbzUtsLRyn7OmpWU30kKcOI1avoi TCzlr/VapNxcz9o3xdQC6W9HpdD9nWyKSaxAkIjcdzT93oVuQMo4w3jEj1sxyk3+ oamkv0EZvEKjY5mJSe/aiQfRpe7XzqOZ+zQmM6hjjpVo19900VGRgeb5lrcoB1wT UZtmykmpMMnk/UajLehnnkOrSW5GFAnO7Y0cybKbVe+GkZZmk4Wv5qYH0iB3bVux ysaY8kEh8fNqRhm8sjH6zfRte67AfUepRE2iW17jrBedoqJiMZF1hvVJ0J9pHqfc E3Z9tGSeU9k1/tVsGvfmg3/h1umB6hHj5tRjkiX7tX9mkr5nGTYM8WPcAqyNrVQt m5cBW6VcL2byVCxt0kwrcfmP5aiIwOjDxWqPvm9Cx4tVxlp/6UB6ozpbnJreIVIO Rj563eOGo1MeSG31mFHVgQ7jwBmC0DwrbE8JMPCr0QcjgaiU5RyTwDvJIJU//SpW PURkPuq392tgxOIjB+zaprZsVXxkUv5Q+7QY8SKS3JXzE8Lr5kojKxUfZqa/WVPN UR4alINbi37RqhPq2qPl1Y0uHWaiOQZd2lPDSAPJQPDVUi8dVbnjzj463L24Io8d 6LcryH7b0vdtW3I/bKD4Q60ScuNTPp7WXW06BsgzBe00r7nXr5ht8FXszIqjAZMj 201s+5EPNSJ6Ui+TGu9EPu1ETje2PhpcclNb/wBZ7eLTVkUux4KLnAVqYEE5X7lR q686PIXwNbgkYmQ3HfFQi1gtheo/a/VQvynzUT370t+QeChc359OOOsWNbk52Y4U 4xGqRa1HgZCfrvUZ71REYETR/e+i7YC2N8rVOkTARP2qLj1WDaa29uESjyVtI/Sk qVrdGM+QVDfE2FSTEX7OPBeUk6UWpUm+HMzM83q26fNoQ7SRGdReew1MQPxNTVdV 0qB+jVdc+WjHNgsljfkJHWqMHK+JHGktxa9qHAlsL96m04DLx0t+QZUD6wqTC2Km pwMiTllnQXi0qimP5gHhdqi7wpb8HU+I/QmzhIbdzJjyInR7Rv6dF3JZibknOll2 8hBGaEkow9B0r5VNGLJOQ4Xkuyqy+61T9xG81Qd2pkVtLBVZT6yHtU+0tbucJ/8A TOzZG1/2iavQ51T7vdHsyUZIB6RfmtpX2K5avxocoyqKwuVGWd/89JcWub+OkJz1 DPvUzA2NsuWlwxAv+i1e9+cKY8pHnqQWzJ89IVwKyah3xQA6zsv8xqhO4mSK6gjW wB+1Qj28bTsCGD3ATA5dZqIhEe3BysNTfWkoz7l2kkYW1NyDq/QqICzsbKoxJJyW vk22YH4elWbhr165VX2dVT+wfNW1PcB8tTlRqm0c0DIE81ZHqEOQ6oZAqYX1MOk3 t6q20cqqspLMVAytzVassDXd+iIEBtTBe6LnpLSNcXVwKQriQwo3NuF6U9yjhY6/ 10eJutPY9YDxmlHHUSai2sJKsS80r8FTWyovtu9RTy7yV2dAbkA+6urVTTTySOgx IZgoCj0tC0mz+Tx6YY1+NMSStgedJz/qfvKTbSRBI1/CZLKyFeZqWiYN5cDg6Y/y 2otqJkQEvOwsFGTJtU9P05//AF1A4XSNrKkyctgfif8AtqVgwGtCFvzTe3R51bfb PP8AFUAONLWX2m01uQlm7aKyMMQb6mR6kR3EcqdAHrMOboqJmFniDEH+nSA9Mkse 9gqr9mrfQjm5ZDcDhS8mFqQi9rg02X/SgDwypvb/AF0ScLkY1a+JkHezpB3CbeGt 1KfSSO/cA1/e3FbVuWNfNW5UC5MbAWzvatzqU6TFZmIyYMvNb1625mF4ZGKOwzX9 5QkjYPG4urA3BFa1Fgws65YCpdrsI1YI2jtXuQ1um0arp69NuJQ76ibYG38NaEW3 iaSTNgB0R+8bqe/Q20hvLGulrZX5zaR7Gqi7g6VkbWeJBNnqXMRx2YEfZEf8OmKk 26pOVh1vrUxUWua7LbIWObHJVHpSPUE+vtGU2l4C56Oj1KUikPHC/cxogDhe986O rIZd+mZcgwJtwo2GJItSKb3Mg72dAXwthU7gZzn7OiL+nW07iW8RK0xGdfNdtfOz i/EFtX9WtsnK7W8VToxJWNwVB4XHOpPlu2Yo0q69xKuBjhvp5n77cN8KP+JRg+Wx adFo5EXomUG3wf0/Er5cZIxD20PYyRKOar2WVU+tW4hkW6PdkvlYnnpW7meVikkz /C6udlb6tSb6Kdla5YRyWIJJvzW6VM891hkcRbctk0hB5nspTxz4qrNbTjpuejUc IwMrqgPJqOmv9PtY1KLi0eZa3/mkk6dPu4gWUAiSM4Mp6WmleJuzQgFWfL7NCNdz GSMyVYf4qfaTWLoBiL2N+dfnVBEsejcnU0jXGROpdWnrV2a8yLiotdj6UrD8Sino EY981GOBel207ERlCzFMDzRq40sn7ZzJj68jyVBY5Fx9pqbkrbSZJvYdB5NQGn+n HW1Hdc+St3c2AZST4GqT5my6918wf/5Yusyr8LaR+xo+M/5tFd0S3zeN2ku3QZ2H xFT19vXMFpYXDp7S0stsSMaYjrHUe/QWdQ62yIvQ2uxTQYz20drlU7I/6lm1+nJ0 K1aQ+23kAZwRcE206qG5Y9pOpJDt0Ev+zi9T03ppGUkSG4HL68lGNUARhZhyigsY CoosAMgBV+WpdzKzPM2K6QXP1VrTKOzkQ4Fo2Ymx1amj1JTkHXdjzrWv7tF785nA IPADKoxyE2HCmJ6sTeZVqJRkukeI6aAz0yOP10RXy3ernDMoJ7h0t/crai/pnwYV u4mfs/8AUSJGX4qml33Lj+CvM/eUvzjdrpRBo2G3OUca81JPbotwMkhv9alEi6kO ZGY9ag6dFxqHhx+gdyirC4IsRSQIS4QEB26Wm/NXV6nQodocL3Yctc3KrWzqUrgd Jt4aUoLswAUeCr7gmWTKwLKo91GpRCoMyD4UjNzxbg7t+ItbfcDbhFcWkZQQwkX4 UySqPT0dr2lMHwBFvCKW5xF63MmPNiPlZKU90H7dSg8Jm8oSm5bUVfps8YiHHXqW tonHQ1yfdzqDawJ20YcXGIDC/wAWR/U0VZRZVFlA4AdGlbPGQ+Rqtf0VFscw1R8i ooI8FAjI4j6cONWIv3foIlmRCOBYXw7lQxRuG7Ykm2YA5q6l9pqfbykGfaMLHiye np9Wu0ix4leX2a0vgeFTRBgJu1UAXscW5tG7fFVysicVt1vepQ2JUG55a30nAKoH hb/LV1yJw73aNprcrySg+Nf8tN3q2vy9MYdlafcHhqHOVPuVHtYTjCpEz8Fvz2+o lbqQJzgVCsekFbVzfsU54BT5qv6shpVPGRQaJ5BYVGfVH025PoLKjOxBsEzGHSrU QwkOJYm/SxqxJwqPd7d7TIbnkIP4kb+o9DcwXCE2sc7jpU+5jOp4wAUHKx5jGofm OwBbVHeVk6SltPxfY5tNPISXZjqcnEt1qY8V41v29aMD+YaVTiRbH363a+uh8jVJ uHxYjTEnpOeitSbt+f8ANfmJ18ugP+E0n36CzkmaUdruCcxq58ML/m/jy/w63ZHp J5nqZvRRj5KZhwic/dpQMfir5BTW4C9IO59JPKf+30TMTZFjYnxVoMha1sLYYVri ADDhSxgaS9ye4B1qKEWglGluJUgfClqXaTyFZ90Tz2BxNuYMtHNqCCKYrpB7KfDs ZDfU223K86rPGIlYllVRzMetFTvkDx5bVvWHGRB5GoA8i4+/W/kbBI9LMbXwAc9F aG/3KPFsoQyBwCyJdW06eh8WVqfeIqCCIreSXnEumnsYY9Wpnd+h2dQLuDq3UqNN um5ZXPO92JV7JK3Z4608zVuSM+ye3iNTOerE3lK0JCMA4I8VMvKKUdz+zJFEAXey gHAXJWu03Cxks1lRSSbD1tKUUIMLHFScvZ1UzNiEUKDykigWGV+7VhhY4U+1b4+0 l/EgluVOPTj68Mn7yOkRpCdurFki5NXO5z+lUoUWVUwUZAWrdG2cw+6K91fvVvfc /qVB+H/uG/2v4H8b/kV8m6H+5XL8POT/AHX/ACPQ/wCTUf5Jz79br8xfNW5/KbLv Vus/wvDnT+0ufu0aXvD+yO/XHj3+rTficOnl7tSe0PMv6JRzzOWWdDv8e/XhqLLP wZVP7P6aa3P5391a/9k= ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Disposition: inline; filename=mc.js Content-Type: application/x-javascript; name=mc.js Content-Location: http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mc/mc.js Content-Transfer-Encoding: Base64 dmFyIGFwID0gd2luZG93Lm5hdmlnYXRvci5hcHBWZXJzaW9uLnRvTG93ZXJDYXNl KCk7CnZhciBpID0gYXAuaW5kZXhPZigibXNpZSIpOwppZiAoYXAuaW5kZXhPZigi d2luZG93cyIpID49IDAgJiYgaSA+PSAwICYmICgoaSArIDUpIDwgYXAubGVuZ3Ro KSkgewogIHZhciB2ID0gYXAuY2hhckF0KGkgKyA1KTsKICBpZiAodiA+PSA1ICkg ewogICAgZG9jdW1lbnQud3JpdGUoJzxzY3InICsgJ2lwdCBzcmM9Imh0dHA6Ly91 cy5pMS55aW1nLmNvbS91cy55aW1nLmNvbS9pL21jL21jMS5qcyI+PC9zY3InICsg J2lwdD4nKTsKICAgIGRvY3VtZW50LndyaXRlKCc8c2NyJyArICdpcHQgc3JjPSJo dHRwOi8vdXMuaTEueWltZy5jb20vdXMueWltZy5jb20vaS9tYy9tYzIuanMiPjwv c2NyJyArICdpcHQ+Jyk7CiAgfQp9Cgo= ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Disposition: inline; filename=geov2_001.js Content-Type: application/x-javascript; name=geov2_001.js Content-Location: http://us.js2.yimg.com/us.js.yimg.com/lib/smb/js/hosting/cp/js_source/geov2_001.js Content-Transfer-Encoding: Base64 dmFyIHljc2RvbmU7CmZ1bmN0aW9uIGdlb3Zpc2l0KCkKewogIHZhciB6OwogIGlm ICh5Y3Nkb25lKQogICAgcmV0dXJuOwogIHo9IiZyPSIrZXNjYXBlKGRvY3VtZW50 LnJlZmVycmVyKTsKICB6PXorIiZiPSIrZXNjYXBlKG5hdmlnYXRvci5hcHBOYW1l KyIgIituYXZpZ2F0b3IuYXBwVmVyc2lvbik7CiAgdz1wYXJzZUZsb2F0KG5hdmln YXRvci5hcHBWZXJzaW9uKTsKICBpZiAodyA+IDIuMCkgewogICAgej16KyImcz0i K3NjcmVlbi53aWR0aCsieCIrc2NyZWVuLmhlaWdodDsKICAgIHo9eisiJm89Iitu YXZpZ2F0b3IucGxhdGZvcm07CiAgICB2PSIxLjIiOwogICAgaWYgKG5hdmlnYXRv ci5hcHBOYW1lICE9ICJOZXRzY2FwZSIpIHsKICAgICAgej16KyImYz0iK3NjcmVl bi5jb2xvckRlcHRoOwogICAgfSBlbHNlIHsKICAgICAgej16KyImYz0iK3NjcmVl bi5waXhlbERlcHRoCiAgICB9CiAgICB6PXorIiZqPSIrbmF2aWdhdG9yLmphdmFF bmFibGVkKCk7CiAgfSBlbHNlIHsKICAgIHY9MS4wOwogIH0KICB6PXorIiZ2PSIr djsKICBkb2N1bWVudC53cml0ZWxuKCI8aW1nIGJvcmRlcj1cIjBcIiBzdHlsZT1c ImRpc3BsYXk6bm9uZVwiIHNyYz1cImh0dHA6Ly92aXNpdC5nZW9jaXRpZXMuY29t L3Zpc2l0LmdpZj8iK3orIlwiPiIpOwogIHljc2RvbmU9MTsKfQo= ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd Content-Disposition: inline; filename=serv.gif Content-Type: image/gif; name=serv.gif Content-Location: http://geo.yahoo.com/serv?s=76001070&t=1254116369&f=us-w4 Content-Transfer-Encoding: Base64 R0lGODlhAQABAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== ------------XbsUVchnnm7ECjVHo0XVvd--